Iskalnik po produktih

 
 
 

Koruzna silaža

Koruzna silaža je najpogostejša vrsta silaže v Sloveniji in v svetu z največ različnimi mnenji o pravilnem siliranju. Zato smo pripravili kratka praktična navodila za pravilen postopek siliranja, ki naj jih vsak prilagodi zmožnostim z mehanizacijo ob tem najpomembnejšem dogodku na kmetiji, ki zaznamuje prehrano živali za vse leto do naslednje žetve.

 
1. Kdaj je koruza dovolj zrela za siliranje?
Natisni

Koruza je dovolj zrela za siliranje ko ima vsebnost 32% in 35% SUHE SNOVI.

Mlečna črta mora biti med 1/3 in 1/2 dolžine zrna na storžu,

Trdota zrnja mora biti v zgodnji do pozni voščeni fazi.

Oboje nam da precej točno merilo za suho snov in čas začetka siliranja.

Optimalni čas siliranja

 
2. Kakšna naj bo višina žetve koruze?
Natisni

Višina žetve je pomembna s stališča vnosa nesnage (zemlje, ipd...) v silosno maso. Da bi zagotovili da silirana masa ne bo onesnažena s talno zemljo se priporoča višina žetve od 40 - 50 cm od tal.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.